Reactie op stuk van Marc van Warmerdam

Even een reactie op het stuk van Marc van Warmerdam

De crux is nu juist dat er door de kabelmaatschappijen winst wordt gemaakt, veel winst. Makers moeten daar in mee kunnen delen. Dat is de basis van auteursrechten. Het zijn eigendomsrechten die er voor zorgen dat als je iets gemaakt hebt, je het kan verkopen en er geld mee kan verdienen. Dat we met een groep een film maken, wil nog niet zeggen dat we niet mee zouden moeten kunnen delen met succes. Kabelmaatschappijen hebben een omzet van 1.8 miljard en de CEO van Ziggo verdient 15.7 miljoen, dan moet het toch niet heel ingewikkeld zijn om wat aan de makers te geven. Het vervelende is dat producenten bereid zijn om onze auteursrechten in te leveren om investeerders meer rendement op hun investering te geven. Dat is een schande, vooral omdat het achter onze rug gebeurt. In goed overleg is alles mogelijk,maar niet via mistige afspraken binnen RoDAP. En nog een vraagje, waarom incasseert Marc zelf wel nog steeds vergoedingen via StOP? Of snapt hij dat ook niet helemaal? De vergoedingen voor makers staat het rendement op investeringen echt niet in de weg, dat hebben ze nooit gedaan, dat doen ze in het buitenland niet, zelfs in Amerika betalen ze keurig royalties. Auteursrechten is een vorm van beschaving en een vorm van fairtrade. Het zal eerdaags geregeld zijn en dan schamen producenten zich dood dat ze het hebben proberen te blokkeren.

Dit bericht werd geplaatst in Op facebook en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s