Filmmakers moeten wel van zich laten horen

Sinds oktober 2012 zijn de kabelmaatschappijen (UPC, ZIGGO e.a.) gestopt met het betalen van vergoedingen aan schrijvers, waar deze – volgens de wet en het laatste vonnis van de rechter, uitgesprokenop 27/08 j.l. – recht op hebben. Maar ook regisseurs ontvangen niets meer. Het grote publiek denkt misschien dat er van hun kabelabonnement een klein bedrag wordt ingehouden ten behoeve van de makers van al dat moois dat zij nu, wanneer en hoe vaak zij maar zij maar willen, kunnen bekijken. Niets is minder waar. Daarom is het schrijnend dat UPC nu zo pronkt met ons werk. Bad timing. Want nu kunnen de audiovisuele makers hun mond niet langer houden en zullen verhalen over genoemde onrechtvaardigheid. Terwijl het in het boekenvak normaal is dat producenten hun schrijvers naast hun honorarium ook royalties betalen, doen producenten in filmland alsof hun neus bloed en weigeren zij om audiovisuele makers te laten delen in de winsten die zij maken met ons werk. Dat moet anders.
Ike Bertels, regisseur

Dit bericht werd geplaatst in Op facebook en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s